I den här bloggen får du följa med oss på vår spännande resa in i framtidens förskola. Ända från det första spadtaget tills vi tar det stora klivet in tillsammans med barnen.
Håbo kommuns bygge av den nya Junibacken som är på gång och beräknas vara klart i januari nästa år.
Mer information om bygget hittar du på habo.se/bygganyajunibacken

torsdag 9 januari 2014

En liten återblick.


Nu ska jag ta mer er en liten, liten bit tillbaka i tiden. Närmare bestämt till starten av höstterminen 2013 då vi kom tillbaka efter en skön sommar och den gamla gården, eller det som var kvar av den skulle börja förvandlas.
Det skulle förstås rensas och plockas bort på gården. En del av lekutrustningen fanns kvar, några förråd och en del träd och buskar måste bort för att förbereda det som så småningom skulle bli en byggarbetsplats.

Vi gladdes åt en grävskopa som kom, lastbilar som transporterade bort material och en å annan byggarbetare som var sysselsatta ute i solskenet.
Det var ganska svårt att föreställa sig hur det skulle bli och vilken otrolig aktivitet det skulle bli lite längre fram på terminen.

Det ser lite ledsamt ut tycker jag med all lekutrustning på hög. En kana som det ska åka glada barn i eller en klätterställning som ska fyllas med barn som utmanar sig själva.
Men vi vet att vi kommer få en mycket mer spännande gård där vi skapar "uterum" med fantasifulla miljöer.
Jag vill gärna berätta om vår nya utemiljö för er, men det får vi ta en annan dag.

Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar