I den här bloggen får du följa med oss på vår spännande resa in i framtidens förskola. Ända från det första spadtaget tills vi tar det stora klivet in tillsammans med barnen.
Håbo kommuns bygge av den nya Junibacken som är på gång och beräknas vara klart i januari nästa år.
Mer information om bygget hittar du på habo.se/bygganyajunibacken

måndag 6 januari 2014

Ett historiskt ögonblick.

Äntligen ska jag försöka få till den här bloggen, där historien om bygget av vår nya förskola Junibacken ska skrivas in. Historia både med stor sorg som återblick, men som numera har kanaliserats till en härlig framåtanda och entusiasm inför det som håller på att ske.

Jag som skriver heter Lotta och är Bitr. förskolechef för Junibacken och Skogsbackens förskolor. Jag hoppas också att det blir en och annan gästbloggare här inne så småningom!

Först vill jag göra en återblick så att ni som läser får en helhet i vår historia. Den 24 maj 2012 skedde det som inte får hända, men som tyvärr händer ibland i Sverige. Vår förskola Junibacken i Skokloster som är en del av Håbo kommun i Uppland brann ner till grunden.
Som ni förstår så var det inte bara en sorg för barn och pedagoger att se sin förskola brinna utan det var en händelse som påverkade väldigt många i Skokloster. Där den 24 maj började en ny tid för oss alla, vi pratar numera om före och efter branden.
Ingen ska behöva uppleva det som skedde, men nu en bra bit över ett år sedan det hände så är allas blickar riktade in mot en ljus och hoppfull framtid. Jag skulle vilja säga att ”Inget ont som inte har något gott med sig” Ingen klyscha för oss som är med, vi får en nybyggd härlig förskola med 2013 standard –vilket lyft!
En stor positiv förändring för oss blir att alla barn kommer gå på en förskola, inte två olika (Junibacken & Skogsbacken) som nu.

Nu har du läst vårt första inlägg och det är bara början, för vi har massor att berätta så vi ses snart igen!

 Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar