I den här bloggen får du följa med oss på vår spännande resa in i framtidens förskola. Ända från det första spadtaget tills vi tar det stora klivet in tillsammans med barnen.
Håbo kommuns bygge av den nya Junibacken som är på gång och beräknas vara klart i januari nästa år.
Mer information om bygget hittar du på habo.se/bygganyajunibacken

onsdag 8 januari 2014

Nulägesrapport och ett stort Tack.


Vad hände då hos oss när vi inte längre hade någon förskola, inget hus och ingen gård att leka på?

Det praktiska tog vid och efter stort engagemang och hårt arbete så hade det löst sig med ersättningslokaler och samtidigt sattes det igång ett stort arbete med att hitta lite mer permanenta lösningar i form av förskolepaviljonger.
Jag som inte hade börjat arbeta i Skokloster under den här perioden har förstått vilken fantastisk insats alla som på något sätt var involverade gjorde och vad viktigt det blev med att hitta lösningar och att samarbeta för att alla skulle få en fungerande vardag igen.
Där vill jag med bloggens hjälp sända ett Stort, Stort Tack till alla er som ställde upp, hade förståelse och jobbade extra hårt under den här perioden!

Samma dag som jag började mitt nya arbete som Bitr. förskolechef  den 3 september 2012 fick vi flytta in en den första paviljongen och en månad senare kunce vi också flytta in i nästa paviljong.
Det blev så att Junibacken i nuläget är uppdelat på två olika hus pga. av bristen på en stor ledig markyta.
Det gick helt enkelt inte att placera alla avdelningar på samma ställe.
Vi har en paviljong med två avdelningar där våra 4-5:åringar går och en paviljong med tre avdelningar där våra 1-3:åringar går.
Det här är Pav. 1 där våra äldsta barn går.

Det här är Pav. 2 där våra yngsta barn går.

Det fungerar bra att ha verksamhet i paviljongerna som är både välplanerade, ljusa och fina. Skogsbackens förskola är också paviljonger, så vi har tre olika hus för våra förskolebarn i Skokloster. Vilket ibland"sätter oss lite extra på prov" i form av praktiska frågeställningar och samordning som alltid måste lösas på bästa möjliga sätt för alla.

Det här är Skogsbackens förskola.
Tillsammans med Skogsbackens förskola ser vi alla fram emot att så småningom få flytta in i en gemensam förskola som är toppmodern!

Lotta.

1 kommentar:

  1. Irene Lundbäck, rektor på Slottsskolan9 januari 2014 kl. 14:16

    DEt är så roligt att se att nya Junibacken växer fram.
    Vi på Slottsskolan blev naturligtvis inblandade efter branaden och vi fick ha många glada förskolebarn på skolan fram tills dess att paviljongerna var klara. Något positivt kom fram av detta och det var att vi på skolan lärde känna personalen på förskolan och barnen lite bättre. Det borar för att bra samarbete framåt!

    SvaraRadera